25/06/2024

Școala unde elevii învață… să scrie cu ambele mâini

Aproximativ 300 de elevi ai unei școli din India pot să scrie cu ambele mâini, în același timp și chiar în limbi diferite. Aceștia au învățat chiar la școală să fie ambidextri, de la profesori, relatează Daily Mirror.

Aproximativ 10% din populația lumii este stângace, iar doar 1% poate să scrie cu ambele mâini. Pare incredibil, dar 300 de elevii ai școlii Veena Vandini din India pot să facă chiar acest lucru. Ei pot să scrie cu mâna stângă și mâna dreaptă. Mai mult, unii dintre ei pot să facă acest lucru în același timp și chiar în limbi diferite.

Ca să reușească acest lucru, ei au exersat extrem de mult. Mai precis, din fiecare oră de 45 de minute, 15 dintre ele sunt dedicate exercițiilor.

Ideea de a învăța elevii să fie ambidextri i-a aparținut fondatorului școlii, care a fost inspirat de faptul că primul președinte al Indiei putea să folosească cu aceeași îndemânare ambele mâini.

“Am citit într-o revistă că Rajendra Prasad obișnuia să scrie cu ambele mâini. Mai târziu, când am deschis școala în satul meu natal, am încercat să îi învăț pe elevi”, a povestit directorul unității de învățământ.

El a mărturisit că reușita sa a atras mai mulți cercetători din Coreea de Sud, care au vrut să studieze copiii pentru a afla mai multe despre această îndemnare.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *