25/01/2022

Selecția Națională Eurovision 2017. Cine sunt cei 10 finaliști aleși de juriu

Selecția Națională Eurovision 2017. Peste 80 de artişti au intrat în cursă ca să reprezinte România la competiția care, anul acesta, va avea loc la Kiev. Pe 26 februarie, au fost aleși cei 10 finaliști ai Selecției Naționala Eurovision 2017.

UPDATE 27 februarie, ora 7:03. Juriul i-a ales pe cei 10 finaliști la Selecția Națională. Aceștia sunt: Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Maxim, Eduard Santha şi Xandra.27

UPDATE 31 ianaurie, ora 22:42 La Kiev a avut loc tragerea la sorţi pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale de la Eurovision 2017. Piesa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision intră în a doua semifinală a concursului, în prima parte a show-ului din 11 mai.

UPDATE 28 ianuarie, ora 20:50:  Au început audițiile Pieselor înscrise la Selecția națională Eurovision 2017.
Lora a intrat în Selecția Națională Eurovision cu piesa „I Know”. După prestația Lorei, comentariile fanilor nu au fost tocmai laudative la adresa acesteia și a piesei cu care a intrat în concurs.

„Să îi dea cineva o piesă mai bună și atunci DA!”, „Vocea e trasă de păr! Slăbuț”, „Păcat că piesa nu este grozavă. nu pentru Eurovision”, „Piesa este o tâmpenie”, „Voce bună… piesa nu. La refren parcă atră. Sorry”, „Mediocru”, „E clar, nici anul ăsta nu avem nicio șansă”, au comentat internauții.

În concurs, printre alții, au mai intrat: Tudor Turcu – Walking in Time, Tudor Turcu -Limitless, Mikhail – Sail Back , Florin Chilian – Colt de lup.

UPDATE 26 ianuarie ora 21:20: Mai multe vedete consacrate, dar și foști concurenți de la Vocea României și X Factor la Eurovision 2017. Ei vor participa la selecția națională Eurovision 2017, care va fi difuzată, în premieră la TV.

Lista concurenților care participă la Selecția Națională Eurovision 2017

UPDATE 26 ianuarie ora 14:20: Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu, Paula Seling şi Andrei Tudor vor juriza Selecţia Naţională 2017. Juriul va alege semifinaliştii şi finaliştii Eurovision România, iar publicul va decide cine va reprezenta ţara noastră pe scena de la Kiev. În premieră, înregistrările audiţiilor vor fi difuzate într-o serie de emisiuni la TVR, în perioada 5-11 februarie. Semifinaliştii vor fi anunţaţi într-un show live joi, 12 februarie.

Selecţia Naţională Eurovision România a atras 84 de piese în cursa pentru un bilet spre scena din Kiev. În perioada 27-29 ianuarie, juriul va audia concurenții în studioul TVR, condiție obligatorie pentru participarea la concurs. În premieră, înregistrările audițiilor vor fi difuzate într-o serie de emisiuni la TVR

Astăzi, 23 ianuarie, organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2017 au avut o zi plină. Conform calendarului competiţional, la sediul TVR au fost verificate şi numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 80 de piese fiind înscrise pentru Selecţia Naţională.

Selecția Națională Eurovision 2017. Lora, Mihai Trăistariu și Tavi Colen, printre concurenți

Vedete autohtone, precum Lora, Mihai Trăistariu, Florin Chilian, Maxim, Ioana și Distinto, Tavi Colen și Emma, Tudor Turcu, Nora Deneș, Cristina Vasiu, Teodora Dinu sau Ramona Nerra, dar şi compozitori străini – suedezi, britanici și americani – speră să reprezinte România la concursul de la Kiev, din luna mai. În aceeaşi competiţie intră şi câteva proiecte produse de Marius Moga și Adrian Sână.

Numărarea şi verificarea plicurilor conţinând melodiile trimise s-a desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise şi verificate în prezenţa unui notar autorizat.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat. Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR – condiție obigatorie pentru participarea la concurs – , vineri, 27, sâmbătă, 28 şi duminică, 29 ianuarie, în faţa juriului şi a invitaților care îi vor susține din gradene.

 

Selecția Națională Eurovision 2017. Peste 80 de artiști vor să reprezinte România la concursul de la Kiev

În premieră în istoria Selecţiei Naţionale, înregistrările audițiilor vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-o serie de emisiuni, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD şi TVR Internaţional.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinalişti ai Selecției Naţionale 2017, care vor rămâne în cursa pentru un bilet spre scena din Kiev.

Semifinala Selecţiei va avea loc duminică, 26 februarie 2017, în studioul TVR, iar Finala pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Selecția Națională Eurovision 2017. Prima ediție Eurovision a avut loc în Elveția

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Selecția Națională Eurovision 2017. România participă la Eurovision din anul 1993

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.