14/06/2024

Un bărbat a fost înmormântat la un an după deces, ca necunoscut, deşi toată comunitatea știa cine este

O poveste cutremurătoare a unui bărbat crescut la Şcoala Specială din Cobia, județul Dâmbovița, arată, încă o dată, deficiențele din sistemul românesc.

Ilie Arpad, 44 de ani, a fost un om chinuit în viaţă, dar care nici după moarte nu își doarme somnul de veci în liniște. Bărbatul a trăit toată viaţa la Găeşti, fără să aibă însă o casă sau o familie, muncind cu ziua în diverse locuri. Stătea de ani buni, scrie cronica-gaestiului.ro, pe lângă Biserica Parohiei Cioflec, aici primind ajutor de la preotul Valeriu Gheorghe și de la enoriașii cu suflet, care îi știau povestea de viață.

Ajuns în 2016 la Spitalul din Târgovişte, Ilie Arpad a decedat, iar parohia pe lângă care stătea de atâta amar de vreme s-a pregătit de înmormântarea lui. Doar că, trupul său nu a putut fi ridicat de la morgă pentru că, în registre un alt bărbat fusese înhumat, cu 10 ani în urmă, la Sinaia, purtând același nume și având aceleași date.

Astfel că trupul neînsuflețit al lui Ilie Arpad, a cărui identitate se pare că a fost furată, a stat luni bune la morgă până în aprilie, atunci când preotul a aflat că Asistenţa Socială l-ar fi înmormântat deja, ca necunoscut, deşi o întreagă comunitate ştia că bărbatul avea o identitate.
Preotul şi parohia Cioflec au organizat o slujbă de pomenire şi un parastas, iar lucrurile cumpărate pentru înmormântarea lui Ilie au fost date de pomană.

Cu toate acestea, notează sursa citată, oamenii nu sunt împăcaţi cu faptul că bărbatul a fost înhumat în aceste condiţii suspecte.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *