22/01/2022

Unsprezece suporteri ai echipei Al-Masri au fost condamnați la moarte în Egipt. De ce s-au făcut vinovați

Unsprezece suporteri ai echipei egiptene Al-Masri au fost condamnați astăzi la moarte de cea mai înaltă instanță judecătorească din statul african. Potrivit judecătorului, toți se fac vinovați de moartea mai multor spectatori care au asistat la meciul Al-Masri – Al-Ahli, disputat pe 1 februarie 2012, pe stadionul “Port Said” din localitatea cu același nume.

La finalul acelui meci, câștigat de Al-Masri cu 3-1, mii de fani ai formației învingătoare au invadat terenul și i-au atacat pe suporterii oaspeților. Incidentele s-au desfășurat într-o perioadă în care Egiptul traversa o profundă criză politică,  cu ultrașii celor două cluburi susținând tabere politice adverse.

Vinovați pentru moartea a 74 de persoane

Violențele de la sfârșitul meciului s-au soldat cu 74 de morți și cu peste 500 de răniți, autoritățile egiptene hotărând să suspende pe o perioadă de doi ani desfășurarea campionatului intern de fotbal.

Sentința pronunțată astăzi este confirmarea celei originare, datând din noiembrie 2015, la care cei unsprezece suporteri ai lui Al-Masri au făcut apel. Condamnarea vinovaților la pedeapsa capitală a fost primită cu strigăte de bucurie de rudele celor uciși în incidentele de pe 1 februarie 2012.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.