29/11/2021

România, sub Feroe la Under-17! Insularii vor juca la Campionatul European, tricolorii – ba!

Tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de fotbal Under-17 va avea loc astăzi, de la ora 19.00. România nu s-a calificat la turneul final pe care îl va găzdui Croația în perioada 3-19 mai; a făcut-o în schimb naționala Insulelor Feroe, o țară despre care (încă) suntem obișnuiți să credem că o avem la degetul mic, când vine vorba de sportul-rege. 

Feroe s-a calificat în premieră la Euro Under-17, de pe locul secund al unei grupe din care au mai făcut parte Cehia, Elveția și Luxemburg. “Pescarii” au învins Cehia (2-0), au fost învinși de Elveția (0-3) și au remizat cu Luxemburg (2-2).

România a ratat calificarea la Euro Under-17 pentru că a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Anglia, Austria și Azerbaidjan. Tricolorii n-au putut profita de statutul de gazde, pierzând toate cele trei meciuri: 1-2 cu Austria, 0-3 cu Anglia și 0-1 cu Azerbaidjan.

Naționala Under-17 a României, înaintea meciului cu Anglia (0-3) din preliminariile Euro 2017. (FOTO: frf.ro)

Naționala Under-17 a României, înaintea meciului cu Anglia (0-3) din preliminariile Euro 2017. (FOTO: frf.ro)

România Under-17 nu s-a mai calificat la Euro de șase ani

Ultima calificare a României la un Campionat European Under-17 datează din 2011, în condițiile în care competiția se dispută anual. Atunci, tricolorii au încheiat grupa pe ultimul loc, după 1-1 cu Cehia, 0-1 cu Olanda și 0-1 cu Germania.

Pentru tragerea la sorți de astăzi, echipele calificate la Euro 2017 au fost împărțite în două urne valorice. Capi de serie vor fi Croația, Germania, Anglia, Scoția, Irlanda, Olanda, Franța și Spania, iar “outsiderii” sunt Ungaria, Turcia, Italia, Serbia, Ucraina, Norvegia, Bosnia și Feroe.

Post-ul România, sub Feroe la Under-17! Insularii vor juca la Campionatul European, tricolorii – ba! apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. “Iubitul meu care nu mai ești aici…”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj cutremurător după moartea acestuia. Petruța Gheorghe a scris …

Leave a Reply

Your email address will not be published.