20/04/2024

Rulada cu capsuni si crema de branza dulce

Este o rulada foarte usor de facut, foarte gustoasa si usoara, care nu mai necesita decorare dupa ce o finalizam.

Timp de pregatire: 01:00 ore
Timp de gatire: 00:12 ore
Grad de dificultate: mediu pentru cei incepatori

blat:

5 oua

3 linguri de apa rece

8 linguri de zahar

1 lingura de cacao

6 linguri + 1 lingura rasa de faina ( pentru aluatul de decor)

1 lingura esenta de vanilie

1 praf de sare

crema:

150 ml. de lapte

5 linguri de zahar

2 linguri de faina (50 de grame)

250 de grame de branza de vaci

1 lingura esenta de vanilie

coaja rasa de la 1 lamaie

200-250 de grame de smantana pentru frisca

250-300 de grame de capsuni proaspete

bucatele de ciocolata

ciocolata nu este obligatorie

Preparare:

Se separa albusul de galbenus.

Peste albus adaugam 3 linguri de apa foarte rece, un praf de sare si incepem sa le batem pana se fac spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, iar spuma este foarte tare.

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu esenta de vanilie si se adauga peste albusurile batute spuma. Se amesteca 2-3 secunde suficient sa se incorporeze.

Din spuma de oua luam 3 linguri intr-un castronel pe care le amestem cu cacaua si 1 lingura plina de faina. Daca este inca subtire mai adaugati faina. Ea trebuie sa fie destul de consistenta ca sa o putem turna in posh si sa facem modelul de pe rulada. Daca nu aveti posh luati o punga si o taiati la capat, dar sa aveti varful subtirel.

Se ia tava in care puneti foaie de copt.

Pe aceasta foaie incepeti sa va jucati cu crema din posh si sa desenati ce vreti 🙂
Dupa ce ati terminat joaca , luati tava si o bagati la frigider 10-15 minute. In cazul meu 10 ca nu am avut rabdare.

Este momentul sa aprindeti cuptorul si sa-l fixati la 180 de grade.

Peste spuma de oua ramasa adaugam faina si se amestecam usor cu miscari de jos in sus, cu ajutorul unei spatule, este importanta sa nu stricam prin miscari bruste bulele de aer formate.

Daca in timpul in care v-ati ocupat de decor, spuma a cazut mai bagati mixerul in ea pana isi revine.

Scoatem din frigider decorul cu cacao, si turnam spuma de albus, se niveleaza si se da in cuptorul deja incalzit la 180 de grade Celsius.

Se lasa 10-15 minute, doar cat sa treaca testul scobitorii care trebuie sa iasa curat daca blatul este copt.

Se rastoarna peste un prosop curat, pregatit peste care ati raspandit 2 linguri de zahar.
Blatul fierbinte se rastoarna deasupra prosopului astfel pregatit.

Hartia de copt care a constituit suportul blatului in timpul coacerii si pe care s-a desenat decorul cu cacao se indeparteaza lasand sa se vada decorul.

Se acopera blatul cu o alta coala de hartie de copt, curata si se rastoarna deasupra acesteia ajutandu-ne si de prosop. Se indeparteaza prosopul si blatul inca foarte cald se ruleaza in hartia de copt curata cu partea decorata in afara, adica intoarcem pur si simplu “foaia” ca sa avem baza cu noua foaie de copt.

Lasam sa se raceasca.

Cat timp blatul a fost in cuptor facem crema.

Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul si se dilueaza cu laptele rece. Se pune compozitia pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se obtine o ciulama groasa.

Imediat, se adauga branza de vaci proaspata, bine stoarsa de zer, coaja de lamaie si esenta de vanilie.Branza de vaci pe care eu o folosesc este foarte fina, dar daca nu este atat de fina folositi un blender sau chiar mixerul. Crema va avea o textura foarte fina.

Se lasa crema de branza sa se raceasca complet la temperatura bucatariei. Separat, se bate smantana pentru frisca spuma tare, se adauga intaritorul de frisca optional.

Cand crema de branza s-a racit adaugam frisca si le amestecam, adaugam capsunile, taiate mai mari sau mai mici si bucatelele de ciocolata.

Blatul racit se desface din hartia de copt si se umple cu crema pregatita, acoperind, bineinteles, partea fara decor si care a fost infasurata in interior.

Fiind decorul in exterior nu mai trebuie decorat cu nimic altceva.

Este delicioasa si nu este atat de greu de facut.

Am scris eu mult, pentru ca nu am fotografii sa va arat cum am facut-o.

Am produsul final.

Din crema care mie mi-a ramas am umplut doua pahare in care am mai adaugat si feliute de banane si alte capsunele, decorate cu o frunzulita de busuioc.
Pofta buna!

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Ansoa marinate cu masline

Ingrediente 500 gr ansoa proaspete 1 pahar cu otet de mere 1/2 pahar de ulei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *