18/04/2024

Bebeluș obez în India. La opt luni, o fetiță cântărește 17 kilograme

Un bebeluș obez din India îngrijorează medicii după ce a ajuns să cântărească 17 kilograme la doar opt luni. Fetița arată și cântărește cât un copil de patru ani deși nu a ajuns încă să stea în picioare, scrie The Sun.

Chahat Kumar din localitatea indiană Punjab, s-a născut ca un copil normal, fără probleme cu greutatea și nimic nu indica faptul că va fi un copil obez. Părinții ei povestesc însă că după ce a ajuns la patru luni a început să ia în greutate și a ajuns ca la opt luni să cântărească 17 kilograme. Deși a ajuns la greutatea și dimensiunile unui copil de patru ani, tatăl fetiței spune că aceasta continuă să se îngrașe de la o zi la alta.

Mama lui Chahat spune că fiica ei mănâncă de patru ori mai mult decât ar fi normal pentru un copil de vârsta ei. ”Nu se comportă ca un copil normal. Mănâncă tot timpul, iar dacă nu îi dăm de mâncare începe să plângă”, povestește mama fetei, Reena Kumar.

Din cauza greutății fetița a început să aibă probleme cu respirația și cu somnul, ceea ce i-a determinat pe părinți să o ducă la un medic. Din păcate Chahat suferă și de o boală dermatologică și are pielea foarte tare astfel că prelevarea de sânge este dificilă. ”Nu avem destul bani pentru a o duce mai departe la un medic, așa că facem ce putem pentur a-i fi bine. Dar marea problemă este pielea ei, care este prea tare pentru ca doctorii să poată să îi ia sânge”, a spus mama sa.

Mănâncă la fel de mult ca un copil de 10 ani

Medicul din localitate confirmă problemele legate de pielea sa și dificultățile efectuării de analize. ”Acesta este primul caz pe care l-am văzut ca un copil să ia în greutate atât de mult la doar patru-cinci luni. Dar nu putem face teste de sânge corespunzătoare deoarece copilul are prea multă grăsime pe corp și din această cauză analizele nu au putut fi făcute corect. Am încercat de multe ori, dar pielea ei este atât de tare încât nu o putem diagnostica corect”, a explicat doctorul Sharma.

Acesta spune că greutatea fetei trebuie controlată pentru că mănâncă prea mult: ”Trebuie să mănânce mai puțin. Mănâncă la fel de mult ca un copil de 10 ani”, a mai spus medicul.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *