29/05/2024

Spania: 30 de răniți după mai multe explozii la un centru de reciclare de lângă Madrid

Treizeci de persoane au fost rănite joi în Spania, între care trei grav, în explozii urmate de un incendiu la un centru de reciclare a uleiului industrial în apropiere de Madrid, au informat surse din cadrul serviciului de pompieri, relatează AFP.

”Sunt 30 de răniți, dintre care trei grav și 27 cu răni ușoare”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, citat de Agerpres. Cele trei persoane rănite grav au ”arsuri și traumatisme”, a precizat el. ”Au avut loc explozii din motive care fac obiectul unei anchete, într-un centru de reciclare a uleiului” industrial, a adăugat sursa citată.

Un purtător de cuvânt al primăriei din Arganda del Rey a afirmat pentru AFP că incendiul a avut loc la compania Requimsa. Potrivit site-ului său, această societate ”gestionează și colectează toate tipurile de deșeuri periculoase” și ”recuperează și tratează solvenți reziduali”.

Centrul pentru operațiuni de salvare din Madrid a anunțat pe Twitter că cinci școli au fost evacuate, precum și mai multe case și alte clădiri pe o rază de 500 de metri în jurul zonei în care s-a produs explozia, la 27 de kilometri sud-est de capitala Spaniei.

”Locuitorilor li s-a cerut să nu iasă din case și să țină ferestrele închise”, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, adăugând că, potrivit testelor efectuate, ‘calitatea aerului este normală’ în zonă.

Alerta a fost dată la ora 11:30 locală (09:30 GMT). În jurul orei locale 15:00, pompierii încercau încă să stingă incendiul.

O înregistrare publicată de Garda Civilă arăta o coloană de fum negru care ieșea din centrul în flăcări.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *