30/11/2021

Tiberiu Ușeriu participă la cel mai mai greu ultramaraton din lume. Singurul român, care a câștigat cursa de la Polul Nord, se antrenează ca să-și apere titlul

Convins să-și doboare propriul record, Tiberiu Ușeriu participă la cel mai mai greu ultramaraton din lume pentru a doua oară. Ultramaratonistul din Bistrița este singurul câștigător al celei mai grele curse din lume care mai poate concura din nou. Tiberiu mai are trei săptămâni până la start și se antrenează, acasă, la Tășuleasa, în Pasul Tihuța.

Tiberiu Ușeriu este primul român care a câștigat ultramaratorul de la Cercul Polar de Nord. 6.633 Artic Ultra este considerată cea mai grea cursă din lume. Puțini sunt cei care reușesc să străbată cei 566 de kilometri la temperaturi care pot coborî până la minus 60 de grade Celsius. Înseamnă o probă extremă pentru corpul uman, care trebuie pregătit special pentru a rezista.

Acasă, la Tășuleasa, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu a început antrenamentele pentru rezistență. După ce sapă o copcă, stă în apa care nu are mai mult de un grad Celsius.

Tiberiu Ușeriu participă la cel mai mai greu ultramaraton din lume. Singurul român, care a câștigat cursa de la Polul Nord, se antrenează ca să-și apere titlul

Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu, în timp ce se scufundă în apa lacului înghețat
sursă foto: captură TVR

Tiberiu spune că nu-și forțează limitele. Rezistă chiar și șapte minute în apă, fără a fi supravegheat.

„Încerc să stau cât mă simt confortabil…În paranteză…(râde) Pare extrem, dar nu e”, a declarat Tiberiu Ușeriu, într-un interviu acordat TVR.

Tiberiu Ușeriu participă la cel mai mai greu ultramaraton din lume pentru a doua oară

Tiberiu Ușeriu vrea să meargă din nou la Cercul Polar. Mai sunt doar trei săptămâni până la startul competiției, iar el ar fi primul concurent care revine la ultramaratonul 6.633 Artic Ultra.

Anul trecut, în martie, a învins, însă victoria i-a lăsat urme. S-a întors cu degerături pe tot corpul și o stare accentuată de epuizare.

„Când m-am întors, după 30 de zile, am zis că trebuie să fii nebun să te mai întorci la o asemenea competiție. Am învățat enorm de mult din acea competiție și a revenit dorința de a participa din nou”, a spus Tiberiu Ușeriu, pentru sursa citată.

Tiberiu Ușeriu participă la cel mai mai greu ultramaraton din lume. Singurul român, care a câștigat cursa de la Polul Nord, se antrenează ca să-și apere titlul

Tiberiu Ușeriu, la linia de sosire a ultramaratonului 6633 Arctic Ultra

În urma experienței la cea mai grea cursă din lume, Tiberiu a schimbat modul în care se anterenează. În fiecare zi aleargă 25 de kilometri prin zăpadă. Anul trecut făcea asta dezbrăcat, dar a renunțat la această metodă pentru că și-a dat seama că nu l-a ajutat prea mult la ultramaraton.

„Înainte de plecare, încerc să-mi desenzibilizez foarte mult pielea să nu ajung la pragul de hipotermie”, a explicat Ușeriu.

La 42 de ani, Tibi este o sursă de inspirație pentru oricine vrea să-și depășească limitele. El și-a descris întreaga experiență de viață într-o carte autobiografică pe care o va lansa în curând.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar

Fostul atacant al Petrolului Toto Tamuz a fost ridicat de Poliție direct din vestiar. Fotbalistul …

Leave a Reply

Your email address will not be published.