30/01/2023

Un primar din Iași și-a pierdut tatăl și soția într-o singură săptămână. Mister în cazul celor două decese

Dramă înfiorătoare în cazul unui primar din Iași: și-a pierdut tatăl și soția într-o singură săptămână. Lovit de necaz, Anton Anti, edilul comunei ieșene Butea, va trebui să-și îngrijească singur băiețelul, care a rămas orfan de mamă. Moartea celor ridică însă semne de întrebare. După ce tatăl primarului s-a stins din viață, rezultatul necropsiei a arătat că o intoxicație cu etilenglicol i-a fost fatală. Coincidență sau nu, aceeași substanță a fost descoperită și în sângele soției primarului, scrie Bună Ziua Iași.

Într-o singură săptămână, viața lui Anton Anti, primarul comunei ieșene Butea, s-a schimbat radical. Coșmarul a început săptămâna trecută, după ce edilul și soția sa, Luiza, au participat la o petrecere. La un moment dat, tânăra, în vârstă de 28 de ani, ar fi leșinat. Au plecat amândoi acasă, unde Luizei i s-a făcut rău. Atunci, a fost transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, pe 12 februarie.

Soția edilului a fost diagnosticată cu colecistită, iar medicii au decis s-o opereze de urgență. La doar o zi distanță, tatăl edilului a murit în condiții suspecte. Rezultatul analizelor au arătat că bărbatul s-a stins din cauza unei intoxicații cu etilenglicol.

Aceeași substanță a fost descoperită de medici și în organismul Luizei, soția primarului Anton Anti. Starea ei de sănătate s-a degradat de la o zi la alta. Femeia a intrat în comă, iar, luni a murit, la opt zile de la internare în spital.

Lovit dur de soartă, primarul Anton Anti a publicat un mesaj sfâșietor pe pagina sa de Facebook.

„Durerea ne-a îngenunchiat pentru a doua oară… într-un timp atât de scurt… Domnul a ales să ia la el două ființe atât de dragi mie… pe Tata și pe Scumpa și Frumoasa mea Sotie, Alina Luiza… Tristețe profundă și strigăt mut de durere zace în sufletul meu… De ce Doamne? De ce?! (…) Ție, scumpa mea soție îți mulțumesc pentru toate clipele frumoase și pentru devotamentul tău față de familie. Îți promit că pruncul nostru scump, Victor Stefan, va creste falnic și frumos, așa cum ne-am propus… Zbor lin în Lumină, Iubita mea!!”, a scris Anton Anti.

Un primar din Iași și-a pierdut tatăl și soția într-o singură săptămână. Anchetă a polițiștilor în cazul celor două decese

Rudele sunt în stare de șoc și nu înțeleg de ce o asemenea tragedie s-a petrecut în familia lui Anton Anti.

„Primarul și sotia sa locuiau în aceeași curte cu tatăl lui, dar nu stăteau în aceeași casă. Nu putem găsi o explicație. Nu știm ce s-a întamplat. Se spune că este vorba despre o intoxicație cu antigel. Fiecare avea vase separate, nu foloseau aceleași recipiente. Inițial, se spunea că au consumat amândoi dintr-o sticlă cu suc. Sticla respectivă era în casă de ceva vreme. Era o sticlă din care au băut mai mulți, nu doar soția și tatal primarului”, a povestit un apropiat al familiei edilului, pentru sursa citată.

Ipoteza potrivit căreia soția primarului și tatăl acestuia ar fi băut inteționat substanța toxică este negată de rude.

„Nu avea antigel în casă, nu avea cum să bea amândoi din același recipient sau ceva de genul acesta. În urmă cu ceva vreme, Luiza acuza dureri de spate. A mers la spital și a primit o rețetă. A luat câteva zile pastile, până să ajungă la spital din nou. Am înțeles că pastilele respective erau foarte puternice”, a adăugat sursa, citată de Bună Ziua Iași.

Cele decese învăluite în mister au venit subiectul unei anchete a Poliției.

„A fost demarată o anchetă pentru a se stabili care au fost cauzele care au dus la decesul celor două persoane. S-a dispus efectuarea necropsiei în ambele cazuri”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Anchetatorii au acum o misiune dificilă. Trebuie să afle dacă ar putea fi vorba despre o mână criminală în cazul celor două decese în condiții suspecte.

 

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

ȘTIREA MEA/Daniel Sandu, cel mai premiat regizor de la Gala Gopo, merge cu metroul

”Dovadă de normalitate. Cel mai premiat regizor la Premiile Gopo circula prin București cu metroul” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *