18/10/2018
Home / Bucatarie / Ciorba de burta

Ciorba de burta

Modul de preparare a retetei:

Se spala bine burta si oasele de vitel si se pun la fiert intr-o oala mare, cu 4 l de apa. Se ia spuma pana cand nu mai apare, se mai lasa pe foc o jumatate de ora, apoi se adauga legumele, intregi. Acestea se lasa la fiert dar se indeparteaza ulterior. Se pune si 1 lingurita de sare.

Se tine pe foc pana cand carnea se desprinde de pe oase si se verifica daca a fiert burta.

Se indeparteaza oasele si zarzavatul, se taie burta fideluta si carnea bucatele mici. Se bat galbenusurile cu smantana, se dilueaza treptat cu cate un pic de zeama, apoi se adauga peste ciorba de burta. Se completeaza cu carnea si burta, taiate, usturoiul facut mujdei, sucul de la lamai si sare dupa gust, o lingura de ulei.

Ingrediente ciorba de burta:

500 g burta de vita prefiarta
300 g oase vitel, cu cartilaje sau carne
500 g zarzavat de supa (morcov, telina, patrunjel)
100 g ceapa
1 capatana de usturoi
2 galbenusuri
100 ml smantana
2 lamai
frunze de leustean si telina

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Ansoa marinate cu masline

Ingrediente 500 gr ansoa proaspete 1 pahar cu otet de mere 1/2 pahar de ulei …

Leave a Reply

Your email address will not be published.