18/04/2024

George Călin (Deepcentral): ”Prefer să plătesc softurile pentru studio. Așa am garanția că totul funcționează bine!”

Autor a zeci de succese muzicale în ultimii 10 ani, multe care au atins prima poziție în multe clasamente europene, omul din spatele proiectului Deepcentral, compozitorul George Călin  consideră că, atunci când lucrezi cu profesioniști din întreaga lume trebuie la rândul tău să respecți regulile profesionștilor. E un standard pe care îl atingi prin investiții constant în licențe căci performanța în domeniul muzical modern presupune în 2017 să folosești software pentru creație și înregistrare de muzică.

 ”Prefer să am licențe din mai multe motive. Așa nu ai bătăi de cap, nici cu autoritățile, nici cu softurile în sine, așa ai garanția că totul funcționează bine, poti solicita suport tehnic de la producător. Pe de altă parte, e bine să te gândești de 10 ori înainte să dai banii pe un soft și, în acest fel iei cele mai bune programe pentru necesitățile tale. Am văzut ca aceia care nu cumpără softurile instalează sute de programe ”crăckuite” și nu au timp să învețe să folosească niciunul cu adevărat”, sunt motivele pentru care Călin, alias Manuel Riva, preferă să lucreze oficial.

Evident, cheltuielile pentru a te folosi de programe oficiale de creație muzicală nu sunt deloc mici. Însă, pentru pentru fabrica sa de melodii de top (reputație câștigată în proiectul său de suflet Deepcentral, dar și alături de Loredana, Delia ori Xonia), studioul HitCentral, acest efort este necesar.

”Am cheltuit până acum undeva între 15.000-20.000 euro pe softturi însă am tot ce îmi trebuie în munca mea. Dacă esti atent, găsești softuri mai ieftine cu care poți lucrezi destul de ok. Oricum, softurile sunt mai ieftine decât instrumentele hardware, așa că o investiție bună este completată de cealaltă”, consideră compozitorul și dj-ul la ușa studioului căruia au bătut mai toți artiștii care au pretenții la melodii de top.

Post-ul George Călin (Deepcentral): ”Prefer să plătesc softurile pentru studio. Așa am garanția că totul funcționează bine!” apare prima dată în Libertatea.ro.

Substanta antirugina Kelfos

Despre gzn

Gazeta Natională a fost infiintată in anul 2009 la initiativa domnului Ciocarlan Radu, Manager General si unic actionar. GZN.ro este unul dintre cele mai active site-uri pentru Romania.

Recomandam si

Vinovații de la revolutia din 89′

Vinovații de la revolutia din 89’… Pana si noi stim care sunt vinovații, insa dc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *